dimecres, 8 d’abril del 2009

Uminonakamichi (海ノ中道)

Tot just a l'extrem oposat de la badia de Fukuoka respecte el barri de Momochi, ja bastant apartat de la civilització, esta la zona de Uminonakamichi (海ノ中道, "Camí de dins el mar"). De fet, l'estació de tren es ja la terminal i nomes surten trens cada força temps. A mesura que vas avançant per la línia no pots evitar repassar el plànol , a veure si no t'has equivocat i ves a saber on has anat a parar, enmig del no-res...Un cop arribes a la terminal, ja nomes queda el mar.

Aquesta zona concentra bàsicament un parell d'atraccions de Fukoka, l'aquari, en un edifici tot modern, i el parc de, bé, Uminonakamichi. Aquest darrer es el que ocupa majoritàriament la zona i és una combinació de parc natural, parc d'atraccions, parc aquàtic, zoologic i mega-zona de picnic. Tot plegat, té una extensió prou considerable perquè valgui la pena llogar una bicicleta per voltar-hi.

Malauradament, quan vaig anar-hi encara estaven en ple procés de muntatge de tota la infraestructura i no era un lloc especialment animat. La zona de parc aquàtic estava evidentment tancada i la zona d'atraccions estava bastant morta. La del zoo vaig haver de donar un parell de voltes fins que realment em vaig adonar que si que estava oberta. A dins potser hi havia 4 o 5 persones visitant. Tot i així, és entretingut ja que hi ha zones d'animals on no estan tancats amb gàbia, i els tens ben a prop (com cangurs, gossets de les praderes i un fotimer de capibares).

En general, com si l'haguessin obert en exclusiva...Ja va ser mala sort, ja que tot just la setmana següent era la gran inauguració amb l'arribada de la primavera, i, de fet, hi havia molt de tràfec de gent muntant coses i plantant flors. De tot plegat, la part potser més interessant va ser trobar-me a uns quants cosplayers que estaven per allà en plena sessió fotogràfica.

Resum: Un lloc interessant si vols anar a fer el picnic un diumenge al matí. Però millor anar a partir de principis d'Abril, quan els cirerers ja hagin florit.

1 comentari: