divendres, 13 de febrer del 2009

Hakata (博多)

Quan els meus companys, que no sempre entenen que el setè dia va descansar, em deixen, em dono una volta pel centre de la ciutat. Un dels barris cèntrics, que antigament era un altre localitat a part, es el de Hakata (博多), on està l'estació principal de trens. És pot considerar que és la Gran Via/Av. Diagonal de Fukuoka, amb carrers amples i grans establiments comercials.


Aquest barri es caracteritza especialment perquè, com a molts llocs del Japó, no pots tirar una pedra sense donar-li a un temple, n'està ple. Entre dos gratacels n'hi pots trobar un. Aquí n'hi ha de força grans, com un conjunt arquitectònic que és una mena de ciutadella-temple anomenada “gokusho teramachi” (tera, 寺, és temple i machi, 町 , ciutat). També és curiós que tots estan sempre força animats (depèn una mica de l'hora, es clar) i amb gent de tota mena fent ofrenes. Davant de l'altar hi ha una capsa de fusta on llencen uns iens, llavors piquen dos cops de mans per demanar un desig, i tiren d'una corda per fer sonar un picarol gegant. I si hi ha sort, els kamis el concediran. Sinó, sempre pots comprar tota mena d'amulets (mamori,守り, que literalment vol dir “defensa”). I és que aquí la religió també és un bon negoci.

Entre les estructures més espectaculars d'aquest barri està la Canal City, el mega-centre de compres i esbarjo on es reuneix el jovent al costat del riu. Un s'hi pot tirar tota una tarda voltant-hi. El disseny és força espectacular, hi ha botigues de tota mena (per exemple, de disfresses per gossos), centres d'entreteniment amb "maquinetes" espectaulars i sempre hi ha algun grup de música per allà tocant. A la seva darrera planta està la Ramen (ラーメン) Plaza on es concentra una enorme varietat de parades de fideus entre decoracions de cartó pedra. El Port Aventura dels fideus, perquè ens entenguem. Jo, de totes formes, em quedo amb les parades de boletes de pop (takoyaki, たこ焼き). Mmmm...

Resum: Hakata és un bon lloc per fer una passejada i anar a visitar temples o museus. I en qualsevol cas, és lloc de trànsit ineludible per anar a qualsevol altra part de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada