dimarts, 7 d’abril del 2009

Begudes (飲み物)

Un fet que crida molt l'atenció per aquí és l'enorme (remarco, enorme) varietat de begudes diferents entre les que un pot triar. Si a un no li agrada fer experiments, doncs es pot prendre una Coca-Cola i ja està, però si no té manies, hi ha de tots els gustos i tot els colors (literalment). Està ben clar quin pais va visitar l'inventor del Sunny Delight. Aquesta varietat de coloraines llampants està ben present a les estanteries dels supermercats, de manera que en un moment donat no saps segur si, sense adonar-te, has sortit de la secció de menjar i has entrat a la d'anticongelant per cotxes.

L'afició per les begudes, però, es materialitza en un dels trets més característics quan un va passejant pel carrer, i aquí torno ja una mica als clàssics: les màquines de beguda. Cada dues cantonades et trobes màquines carregades de diferents tipus de begudes en llauna o ampolla. Com totes les begudes ronden els 100-120 iens, sempre cau alguna després d'una bona passejada. Al costat sempre hi ha una paperera amb diferents boques segons el tipus d'envàs, per reciclar. La veritat és que s'agraeix, ja que trobar una paperera al Japó és una tasca complexa. Un ha de comptar que si es compra a una botiga alguna cosa per menjar pel carrer, haurà d'anar traginant les deixalles fins tornar a l'allotjament. La gràcia d'aquestes màquines de begudes també és que hi ha tant de begudes fredes com calentes, pel que si et ve de gust una xocolata o un cafè de camí cap algun lloc, res t'impedeix fer-ho.

Una de les begudes que més m'ha cridat l'atenció personalment en aquest aspecte és la anomenada "Súper-fibra" (超ファイバー). És exactament igual que beure's un got de Desenfriol: lleugerament carbonatat, color ataronjat, el gust 100% idèntic, 0% de suc de taronja...realment valdria la pena fer una prova d'efecte placebo. Bé, a menys que realment es tracti de desenfriol (perquè els seus components no els entenc gaire...suposo que tot plegat és per la vitamina C), la qual cosa vol dir que aquí la gent es fot mig litre de desenfriol com allà ens podem beure un Red Bull. Al menys a les estanteries, està ubicat al costat del 7Up i l'aigua amb gust de prèssec.

Menció especial per la soda de meló de color blandiblub, molt típica a bars i cafeteries (com els de minyones) i que pots prendre perfectament a l'hora de l'esmorzar, el iogurt de pastanaga i la sopa calenta de blat de moro.

3 comentaris: