diumenge, 31 d’octubre del 2010

Halloween (ハロウイーン)

El Japó és un país on s'adapten ràpidament a qualsevol, tradició estrangera, que queda integrada immediatament dins el seu calendari. Només ha de complir la condició que inciti al consum i tingui un mínim caire festiu. Per això es diu que els japonesos són catòlics un dia a l'any, perquè el Nadal també ja forma part de la seva tradició. Bé, si és que realment considerem que avui en dia és una tradició catòlica, ja que més aviat qui dicta quan comença és El Corte Inglès i no el Papa de Roma (i sol ser ja entrats Novembre). De fet, aquí ja estan venent arbres de Nadal. Però penso ja ens entenem...

Per tant, avui és Halloween aquí. Tots els comerços estan plens de carbasses, fantasmes i rat-penats, o altres motius d'aquest estil. A alguns grans magatzems et pinten amb coloraines. També està ple de parades de dolços amb castanyes, però no tant per ho de la castanyada, sinó perquè és un fruit típic per fer postres.

Ara bé, se suposa que avui les noies van pintades o disfressades pel carrer. Però la veritat és que jo no he notat cap diferència respecte els altres dies...tot segueix la mar de normal ;-)

PD: La foto no és exactament de Halloween, però penso que ja està en la temàtica de fer por.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada