dimecres, 25 de febrer del 2009

Les bicis (自転車)

Una secció que m'agrada molt llegir dels diaris és la d'opinió dels lectors, on aquests s'expressen lliurement davant diferents temes. Un dels temes controvertits que sovint surten és el tema de les bicis per la ciutat. Si està bé que circulin per la vorera o no, qui té més culpa quan passa un accident, si el vianant o el ciclista, si els ciclistes són uns caradures, etc.

Bé, la gent que es queixa de les bicis per la ciutat hauria de passar una temporada al Japó. Qui hauria de dir que en un pais tan segur, on la gent és tan educada i se solen seguir les normes, els ciclistes van com bojos per la vorera. I quan dic bojos, vull dir això. De vegades, quan un ciclista a tota castanya em passa fregant el braç se m'escapa un “maleït kamikaze”...i de seguida me n'adono que la meva elecció ha de paraules ha estat dolenta, ja que mig improperi me'l poden entendre (igualment, el to de veu no deixa cap dubte...). I a Fukuoka la cosa encara està bastant tranquil el tema, perquè recordo que a Tokyo era molt pitjor.

L'altre dia, parlant amb els meus companys de laboratori els vaig explicar que d'on vinc existeix el concepte de “carril bici”, per on només poden circular les bicis, I fins cert punt els va semblar un concepte aliè i estrambòtic. En ciutat, les bicis van per la vorera, vigilant una mica, i punt. Els vianants ja s'apanyaran. El mer fet de que existeixin senyals en plan "perill bicis" per les voreres és pràcticament una institucionalització de la situació.

Un altre tema vinculat amb les bici, però aquest cop positiu, són els aparcaments de la universitat. Quan entres hi ha un lloc on tothom deixa les bicis...sense lligar ni res, totes allà amuntegades. No hi ha vigilant i l'edifici més proper està a 150 metres. Podries dur una furgoneta, començar a carregar i ningú se n'adonaria. Però no passa res. En canvi, a la meva feina, amb un mini pàrquing constantment a la vista de gent, on totes les bicis estan lligades amb unes bones cadenes, més d'un s'ha dut una sorpresa. Bé, això ja sense anar a parar al company que li van pispar la bici que havia deixat a dins de l'edifici!

En fi...

5 comentaris:

  1. quin perill de gent... :S!
    enserio no tenen carril bici? xDD

    el dibuixet mola *-*!

    Dana

    ResponElimina
  2. Sembla increïble que la gent sigui tan legal... que les deixin a BDN City i ja veuran...

    Laia

    ResponElimina
  3. Desde la época del Lazarillo de Tormes, la picaresca española ha sido insuperable...

    ResponElimina
  4. Si... recuerdo a los ciclistas kamikaces de Tokio... que miedo pasamos XDDD Y lo de la seguridad si que es alucinante como lo llevan... se nota que es otra cultura totalmente distinta.

    Por cierto, que sepas que tu blog me tiene mania... yo escribi un comentario en la anterior entrada, lo juro!

    ResponElimina
  5. Sí...no sé que pasa que en la anterior entrada parece que nadie puede escribir comentarios. Habrá saltado el detector de comentarios "picantes" del Blogspot :P

    Bueno, también parece que estos días Google ha estado un poco chungo...Yo al menos ahora he podido poner uno de prueba.

    ResponElimina