dijous, 19 de març del 2009

Les botigues normals (漫画...)

Tota ciutat té els seus llocs on és normal anar i els seus productes que tot visitant ha d'adquirir. Per exemple, a Barcelona tothom va al Museu del Barça i es compra un barret de mexicà. Només un autèntic friki no ho faria. Aquí, es clar, també hi ha un seguit de botigues on és normal anar i firar-te.

En aquest cas, em centraré en una on em van dur els meus companys de recerca, l'anomenada Mandarake (まんだらけ), una franquícia ubicada al centre mateix de Tenjin. Tot i que en les meves anteriors visites al Japó ja havia visitat botigues d'aquesta envergadura, un no pot evitar emocionar-se quan les veu. Bàsicament és com agafar tot el triangle golfo del barri xinès 2 de BCN (Arc de Triomf), i concentrar-ho tot ben atapeït en un edifici de 4 plantes. Vull dir, que és una botiga que ressalta en el panorama visual.

Cada planta disposa d'un tipus de producte concret i dins de cada planta hi ha zones segons la temàtica exacta del producte, que s'adapta a la diversitat dels gustos dels visitants (amb això, no he dit res, però ho he dit tot...). Concretament, 1a – Col·leccions completes, edicions actuals, CDs, videojocs i guies, 2a- Edicions antigues, peces de col·leccionista i la zona que sempre està plena de nois, 3a- Coses per nenes, joguines i cosplay, 4a- Maquetes, DVDs, figuretes i jocs de cartes. El productes van des de ninos del Godzilla de deu fer la tira d'anys fins a plaques originals del Hayao Miyazaki pel mòdic preu de 315.000 iens, passant per les mítiques Game&Watch (grans moment d'emoció al veure el Green House) o disfresses diverses. Bé, en conec a uns quants que m'agradaria filmar-los en vídeo entrant aquí dins, però t'hi pots tirar hores mirant què hi ha.

Una de les coses que em va cridar més l'atenció era que hi havia cua per entrar per una de les portes. Però en realitat es veu que allò era la zona et compren qualsevol producte vinculat amb la temàtica, de manera que a la botiga ho venen de segona mà a un preu força assequible si no ets dels que vols les coses lluents. Això fa que ja abans d'entrar, exposats al carrer, puguis trobar unes estanteries totes plenes de manga de 2a mà per 53 iens (al canvi actual, poc menys de mig euro).

A prop hi ha una altra botiga, però aquesta si que fa una mica de por, ja que és de nines “custom made”, on compres totes les peces (ulls, cabells, cap, estructura, etc.) i te les montes tu al teu gust. Això és tot un hobby en si, ja que cal dedicar-hi temps...però sembla que hi ha gent que té uns gustos una mica especials a l'hora de muntar-se una nina d'aquestes (tot i que la clientela principal són noies). De fet, les estructures bàsiques que venen per aquí són en tres mides diferents, i no és precisament per alçada...

1 comentari:

  1. realment, feia por la part de "custom made", tot de membres de nines, ulls, caps (sense ulls), perruques, etc...

    ResponElimina