divendres, 27 de març del 2009

Momochi (百道)

Encara més a l'oest del centre de la ciutat, ja al seu extrem, es troba la zona anomenada Momochi, que és el que vindria a ser la zona de Diagonal Mar de BCN. Bé, tampoc és exactament l'extrem, ja que Fukuoka és enorme, però si que ja a la frontera de la zona que no es pot qualificar exclusivament de “barris dormitori”. Realment millor anar en metro i no pas caminant. És el darrer lloc que es considera zona d'atracció turística de la ciutat. El cas és que es tracta del barri que dona al mar, amb la seva platjeta i tot, on van donar barra lliure a un exèrcit de dissenyadors i arquitectes passats de voltes. Afortunadament, aquí, en contraposició amb Diagonal Mar, els resultats no donen ganes de demanar el retorn de les penes de càstig físic, pel que val la pena donar-hi una volta si a un li agrada el tema disseny.

L'element distintiu per antonomàsia d'aquesta zona és la torre de Fukuoka, que té uns 230 metres d'alçada i fa impossible realitzar cap foto sense que aparegui al fons. Es pot visitar fins la 5a planta, que està a uns 123 metres. Com és un centre de visites turístiques, hi ha moltes botiguetes a dins, però no és el millor lloc per comprar. Un fet que em va cridar l'atenció és que la pots llogar muntar el teu casament (la broma val uns 2000 euros), o per fer que a una hora concreta la il·luminin amb algun missatge (en plan, per declarar-te). També es veu que pel Maig fan una cursa d'aquelles de pujar-la per les escales sense perdre el pàncrees pel camí. Aquí van tenir el detall de fer-me les explicacions en anglès i tot.

També val la pena destacar que enmig de tot plegat, la torre, un passeig marítim, tot de casetes maques, figuretes de disseny i tal, hi passa una enorme autopista elevada de 4 carrils. Una mica com l'autopista Maresme però més exagerat en la manera com està feta. Hi ha plantes altes d'alguns pisos que obren la finestra i poden tocar els cotxes gairebé!

Si es recula una mica i es creua un riu, es troba l'altre element d'obligada visita en aquesta zona, l'estadi de beisbol (que en japonès, enlloc d'usar una paraula directament anglesa, té el seu propi terme "yakyuu", 野球) de l'equip local, els Fukuoka Soft Bank Hawks, anomenat Yahoo! Dome. Si, el cercador d'Internet. Aquest es caracteritza per, a part de ser enorme, tenir un sostre desplegable. Tot just al costat hi ha un hotel-resort gegantí de la JAL de nosequantes plantes, i un centre comercial associat (el “Magic Badalona” de l'estadi), on la gent va de botigues a passar la tarda dels dissabtes i a menjar al Hard Rock Cafe. Com a tots aquests llocs, no hi pot faltar la seva “Namco Station” plena de tota mena de maquinetes.

Resum: Un paisatge diferent del centre i una oportunitat de veure la platja. Si no tens hores per veure tot, no cal venir. Per amants del disseny urbà.

PD: Si al arribar a la ciutat un es fa la Welcome Card (gratuïta, però has de ser de fora), a la torre et fan un 20% de descompte per pujar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada