dimarts, 9 de novembre del 2010

Cosplay (コスプレ)

Un cop acabat el congrés i ja fent les darreres voltes per la ciutat, quina millor manera de posar punt final a tot plegat que anant a parar per casualitat i sense proposar-m'ho enmig d'un concurs de cosplay al parc de Tenjin. Suposo que ara podria tornar a fer la brometa de que no se sabia qui anava disfressat, però en aquest cas qui hi anava era sota els termes que un japonès consideraria "anar disfressat". Per tant, no hi havia confusió entre participants i espectadors. De fet, es tractava d'una mena de trobada internacional, amb gent vinguda de la Xina i Korea. La veritat és que, donat el nombre de Sheryl Nome i Ranka Li (veure foto) que hi havia, ha estat una llàstima que no portés el meu vestit de l'Alto Saotome, de qui no hi anava ningú vestit :P

L'ambient era molt festiu, i les diferents colles de gent fent cosplay s'anaven fent fotos els uns als altres, tots sempre fent posats divertits (vull dir, no simplement estant allà palplantats). Pel que semblava, feien col.lecció de fotos d'altra gent que anés disfressada, i de fet, molts eren súper-professionals del tema i ja portaven com targes de presentació amb ells mateixos fotografiats. Donava gust de veure al personal tant alegre, la cara que feien m'han recordat una mica a la meva cosina petita quan va al Saló del Manga. Entre els no disfressats hi havia personal que els feia fotos, però també en plan professional. Es portaven estris per calibrar la il.luminació i els demanaven diferents postures especials.

En general, la gent estava encantada de ser fotografiada, ja que això volia dir que la seva disfressa havia agradat. Fer posats per tot de gent que et demana fotos és part de la gràcia del tema. Ara bé, després d'unes quantes, com la immensa majoria de participants eren femenines i bastants personatges molt tapats diguem que no van, et comença a agafar una mica de complex de Dr. Slump. En concret, en el capítol que ha d'anar a comprar sostens.

Per cert, no sé com ha estat l'edició del Saló del Manga de Barcelona aquest any, però per aquí sembla que el que es porta ara mateix més clarament és tota la colla al complet de la Hastune Miku (初音ミク). La pròpia Miku és la més popular, però li trepitgen els talons Rin i Len.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada