diumenge, 7 de novembre del 2010

Hiroshima (広島)

Un cop més, a les acaballes del meu viatge (o si més no, al final de l'etapa de rondar amunt i avall) he visitat una ciutat que també s'ha fet famosa mundialment per motius tràgics. El terme bomba atòmica porta associat el nom d'Hiroshima al darrera, penso que fins i tot més que Nagasaki, ja que van ser els primers a rebre. De fet, la ciutat té una lluita molt activa en vers del pacifisme i la no proliferació nuclear. Per exemple, l'alcalde envia sistemàticament una carta de protesta formal al president de qualsevol nació que faci una prova nuclear.

La part de la ciutat vinculada al tema de la bomba atòmica jo diria que és més extensa que a Nagasaki, en forma de la plaça de la pau, on es poden trobar diferents símbols: la campana o la flama de la pau, la cúpula de la bomba atòmica (una imatge clàssica del tema), l'estàtua a Sadako o el museu sobre el bombardeig. Aquest he de dir que és una mica més dur que el de Nagasaki, amb imatges molt més explícites i fins i tot restes biològiques de les víctimes de la radiació (els hibakusha, 被爆者).

Però si ens volem allunyar d'aquest tema tant funest, Hiroshima té altres llocs per visitar. Per una banda, al parc de Hijiyama (比治山公園) es troba la biblioteca manga, una biblioteca on només hi ha manga. Més al centre de la ciutat es troba el castell de Hiroshima, que si bé no és gaire gran (la torre principal té 5 plantes però no és especialment enorme), a dins et pots vestir amb una armadura i un casc de samurai (si t'hi cap, mesura japonesa) i fer-te fotos.

Jo vaig tenir la sort de visitar la ciutat durant la festa nacional del dia de la cultura (文化の日), pel que en ambdós llocs hi havia un ambient interessant. A les rodalies de la biblioteca hi havia tot de famílies amb els seus fills pintant diferents parts del parc o dels edificis moderns que hi ha a dins (com la pròpia biblioteca o el museu d'art modern). Podien demanar paper i colors a unes parades preparades especialment per això. En el què respecta al castell, l'entrada era totalment gratuïta aquest dia.

A part, també va ser guai que l'especialitat cul.linària de Hiroshima és l'okonimiyaki (お好み焼き), un dels meus plats favorits. Ara bé, aquí fan una varietat on a sobre posen fideus. Però estava igual de bo...おいしい!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada